Centrum pomocy / Usunięcie konta

Usunięcie konta

Trwale usuń konto i wszystkie dane osobowe.

Usunięcie konta

Konto KasLens możesz trwale usunąć w dowolnym momencie. Jest to Twoje prawo na podstawie art. 17 GDPR (prawo do usunięcia danych). Usunięcie konta jest natychmiastowe i nieodwracalne.

Jak usunąć konto

  1. Zaloguj się na konto KasLens pod adresem kaspa-lens.com/auth/login
  2. Przejdź na stronę Konto (kliknij awatar w prawym górnym rogu, a następnie Konto)
  3. Przewiń do sekcji Strefa zagrożenia
  4. Kliknij Usuń konto
  5. Potwierdź usunięcie, gdy pojawi się monit

Co zostaje usunięte

Gdy usuwasz konto, następujące dane są trwale kasowane:

  1. Tokeny weryfikacji adresu e-mail, czyli wszelkie oczekujące linki weryfikacyjne
  2. Tokeny resetowania hasła, czyli wszelkie oczekujące linki resetujące
  3. Powiązane konta uwierzytelniania, np. połączenia logowania Google
  4. Autoryzacje OAuth2, czyli wszystkie aktywne sesje, udzielone zgody i połączenia z serwerem MCP
  5. Twoje konto użytkownika, czyli adres e-mail, skrót hasła, nazwa wyświetlana i adres URL awatara

Co dzieje się po usunięciu

  • Nastąpi natychmiastowe wylogowanie
  • Wszystkie aktywne sesje (strona, serwer MCP) przestaną działać
  • Wszyscy asystenci AI połączeni przez serwer MCP utracą dostęp
  • W naszych systemach nie pozostaną żadne dane osobowe powiązane z kontem
  • W dowolnym momencie możesz utworzyć nowe konto z tym samym adresem e-mail

Wskazówka: Przed usunięciem konta warto najpierw wyeksportować dane. Po usunięciu danych nie da się odzyskać.


Ważne informacje

Usunięcie konta jest trwałe. Nie ma okresu karencji, opcji cofnięcia ani procesu odzyskania. Po potwierdzeniu dane znikają.

Dane anonimowe pozostają bez zmian. Dane, które zostały zanonimizowane przed usunięciem (np. zagregowane dane analityczne, których nie można ponownie powiązać z Tobą), nie są objęte usunięciem konta, ponieważ nie są już danymi osobowymi.


Pytania

Czy mogę usunąć konto bez logowania?

Nie. Ze względów bezpieczeństwa usunięcie konta wymaga zalogowania. Jeżeli nie możesz się zalogować, najpierw zresetuj hasło. Jeżeli nadal nie masz dostępu do konta, napisz na [email protected] i poproś o ręczne usunięcie.

Czy po usunięciu konta mogę ponownie użyć adresu e-mail?

Tak. Po usunięciu adres e-mail zostaje zwolniony i można zarejestrować na niego nowe konto.

Czy połączenia z serwerem MCP przestaną działać?

Tak. Wszystkie autoryzacje OAuth2 są usuwane, więc asystenci AI (ChatGPT, OpenCode i inni) połączeni z KasLens przez Twoje konto natychmiast tracą dostęp.